Prilej de sarbatoare pentru comunitatea slovaca din tara dar si din Bihor

În localitățile în care trăiește comunitatea slovacă din România este moment de sărbătoare. In data de 25 mai se celebreaza Ziua Limbii Slovace, la propunerea deputatului bihorean, Adrian-Miroslav Merka.

Momentul e marcat incepand de miercuri, 24 mai, la București, unde la Ambasada Slovaciei, se vor desfășura activități culturale. Invitat e Ansamblul folcloric ”Cerovina” din localitatea bihoreana, Valea Cerului care va prezenta, in fata oficialitatilor din tara si strainatate, un program artistic format din cântece și dansuri specifice slovacilor din România.

De asemenea, în comunitățile slovace și în cadrul tuturor școlilor cu predare în limba acestei minoritati din județele Arad, Bihor, Sălaj și Timiș au loc in aceste zile activități extrașcolare, realizate cu sprijinul Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri