Prima cununie civilă găzduită de Casa Darvas – La Roche

Reabilitată și transformată în primul muzeu Art Nouveau din România, Casa Darvas – La Roche a găzduit, recent, prima cununie civilă. Tinerii au ales să-și unească destinele într-una dintre cele mai frumoase clădiri, restaurată și pusă în valoare de către administrația publică orădeană, cu fonduri europene. Cununia a fost oficiată de primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Emblematică pentru arhitectura Seccesion vienez, Casa Darvas, construită între 1909 şi 1910, după un proiect al arhitecţilor László Vágó şi József Vágó, se află pe strada Iosif Vulcan, la nr. 11.

Cei care vor să aleagă muzeul Art Nouveau ca loc de desfășurare a cununiei civile trebuie să achite „o taxă de oficiere a cununiei civile în altă locație”,  în valoare de 1.000 de lei. Aceasta se plătește la ghișeele Primăriei Oradea. De asemenea, mirii trebuie să achite o taxă de 595 de lei pe oră pentru revervarea spațiului în casa Darvas – La Roche, sumă care se plătește la casieria de bilete a muzeului. Pentru o ședință foto în același loc, tot timp de o oră, se plătește aceeași sumă de 595 de lei.

Persoanele interesate pot solicita informații scriind un e-mail la contact@oradeaheritage.ro

Toate evenimentele au loc cu respectarea distanțării sociale și a regulilor sanitare.

Distribuie informația
Alte știri