Prima ediţie a Competiţiei Internaţionale de Dans Sportiv ”Oradea-România”, găzduită de urbea de pe Crişul Repede

Sursa foto: Clubul Exclusive

Arena Oradea va găzdui, în perioada 26-28 aprilie, prima ediţie a Campionatului Internaţional de dans sportiv ORRO „Oradea-România”, un eveniment care se doreşte a fi de tradiţie şi de amploare pentru Europa Centrală şi de Est, aşa cum este cel din Stuttgart pentru Europa Occidentală.

Până la acest moment sunt în jur de 600 de înscrieri din 15 ţări, dar perioada de înscrieri este în plină desfăşurare, până pe 24 aprilie, iar gazdele se aşteaptă la cel puţin o mie de participanţi.

Potrivit antrenorilor clubului Exclusive, Oana Veszi şi Florin Culda, care se ocupă de partea tehnică a acestui concurs, competiţia se va desfăşura pe două categorii de dans: dansuri latino-americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive) şi dansuri standard (vals lent, vals vienez, tango, quickstep, slow fox). Concursul va avea loc pe categorii de vârstă de la categoria 6-9 ani, la 75 de ani, având ca scop să promoveze dansul sportiv în rândul tuturor generaţiilor.

Antrenorul Florin Culda a menţionat printre arbitri şi sportivi, nume notabile, precum antrenorul şi arbitrul internaţional Mihai Petre sau multipli campioni naţionali şi internaţionali: Rareş Cojoc şi Andreea Matei, Paul Moldovan şi Cristina Tătar, Andrada Păcurar şi Alexandru Miculescu.

Echipa de juraţi va fi alcătuită din 21 arbitri străini de renume, din 15 ţări, precum şi 24 de juraţi din România, personalităţi recunoscute la nivel internaţional.

Oradea va fi reprezentată de aproximativ 50 de perechi în competiţie, iar clubul Exclusive va participa cu 25 de perechi. Se preconizează că vor intra în concurs şi alte patru-cinci cluburi orădene.

Programul competiţional va debuta vineri, la ora 14:00, cu cea de-a treia ediţie a Cupei Exclusive, etapa naţională, la care vor participa sportivii din România.

Sâmbătă şi duminică este programat concursul ORRO, între orele 9:00 şi 21:00, etapele de calificare în prima parte a zilei, iar finalele, după amiaza, pe patru categorii: două de tineret şi două de adulţi. Competiţia are loc sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv şi este cotată de către WDSF – Federaţia Internaţională de Dans Sportiv.

Gala Oficială se va derula sâmbătă, de la ora 18:00. Arbitrii vor sosi într-o paradă oficială, împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Dans şi cu preşedintele Comisiei Relaţii Internaţionale de Dans Sportiv, Mircea Gavrilă. În debut va avea loc o surpriză, un flashmob cu peste 300 de copii, urmată de prezentarea oficială a arbitrilor şi a echipei Federaţiei Române de Dans Sportiv şi parada oficială a dansatorilor din ţările participante. Se vor desfăşura finalele competiţionale pentru categoriile Latino şi Standard.

Duminică, programul va fi similar cu cel de sâmbătă, doar că la final organizatorii au mai anunţat două surprize: un moment plin de emoţie alături de 12 membri ai Asociaţiei Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii din Oradea care vor dansa alături de sportivii Clubului Exclusive, precum şi o tombolă cu şansa de a câştiga o Skoda Kamiq.

Înscrierile la concurs se pot face până miercuri – 24.04.2024

Biletele se pot achiziționa online de pe site-uloficial – www.orrodance.com, sau la fața locului.

Spectatorii pasionaţi vor putea urmări concursul prin transmisiile televizate şi streaming online pe site-ul Federaţiei Române de Dans Sportiv şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri