Prima ediție a Festivalului Zaiafet pe Lună, într-un decor natural de vis

Prima ediție a Festivalului Zaiafet pe Lună va avea loc în perioada 22-24 iulie 2022, în incinta parcului istoric Teleki, din Luna de Jos, județul Cluj. Prin modul său inovativ de organizare, Zaiafet pe Lună și-a propus să devină primul festival Zero Waste din România.

Se poate spune că Zaiafet pe Lună s-a născut din dragoste pentru natură. Știm cu toții cum arată, în mod obișnuit, un astfel de eveniment și ce rămâne în urma acestuia. Noi, organizatorii acestuia, ne-am propus să fim altfel: vrem să eliminăm orice semn de risipă din organizarea festivalului dar și din participarea publicului și să lăsăm în urmă doar pași de dans, gânduri bune și idei care să ne ajute să ne bucurăm în continuare de natură.

Cu sprijinul Asociației ”Inimioare Fericite”, evenimentul este organizat de o echipă de tinere pasionate de artă, sustenabilitate și de efectul pozitiv pe care îmbinarea celor două îl poate avea asupra comunității. În acest sens, pe parcursul a trei zile, la Zaiafet pe Lună vor avea loc concerte acustice în aer liber, expoziții de artă, ateliere și dezbateri centrate pe teme legate de sustenabilitate, creație și motricitate. În incinta festivalului vor fi amenajate zone cu mâncare și bar aprovizionate de la producători locali, un camping pentru public, un târg populat cu meșteri artizani autentici, dar și o zonă destinată copiilor, cu diverse activități. Toate acestea într-un decor de vis, natural, în Parcul istoric Teleki de la Luna de Jos, județul Cluj, un loc de poveste cu stejari măreți și seculari.

Întreaga organizare a festivalului a fost gândită în așa fel încât să nu afecteze în niciun fel locul de desfășurare al festivalului și să stea sub semnul autenticului, al sustenabilității și al grijii și preocupării pentru natură. Din acest motiv, de exemplu, am ales să avem concerte acustice și nu amplificate.

La această primă ediție ne vor încânta, printre alții, Luna Amară, Nucu Pandrea, Figure of Funk, Jeunsemble, Diószegi Benjámin, Espresso Martini and Friends, Igazgyőngy Egyűttes, Diana Săveanu.

Mai multe despre Zaiafet pe Lună pot fi găsite aici: https://zaiafetpeluna.ro

Biletele pot fi achiziționate de pe: https://bit.ly/3nlFhIc

Alte știri