Prima ediție a The Democracy Academy la Oradea

Prima ediție a The Democracy Academy va debuta în data de 30 septembrie, începând cu ora 09:00, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”.

Întreaga zi va fi rezervată discutării unor teme necesare tineretului român, precum lupta anticorupție, principiul separării puterilor în stat, fundamentele democrației, dar și etica votului. Acestea vor fi abordate în cadrul unui atelier de educație non-formală ce va presupune dialog, brainstorming, activități de teambuilding și discuții libere, spune Iulian-Augustin Pavăl, coordonator de program.

În cea de-a doua parte a evenimentului, tinerii vor avea ocazia de a adresa întrebări și curiozități invitaților: reprezentanți ai autorităților locale și județene, persoane-cheie din sistemul judiciar, dar și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite în România.

Academia are rolul de a aborda teme precum fundamentele democrației, anticorupție, etica votului, separarea puterilor în stat și noțiuni de activism civic și de a le prezenta tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 20 din Oradea într-o atmosferă non-formală, bazată pe dialog.

Tinerii interesați de eveniment sunt invitați să acceseze www.thedemocracyacademy.eu, unde se pot și înscrie.

Distribuie informația
Alte știri