Prima întâlnire din cadrul proiectului „Făuritorii de zâmbete”

Sâmbătă, 16 februarie, în intervalul orar 11-17 va avea loc prima întâlnire din cadrul proiectului „Făuritorii de zâmbete” dedicat copiilor cu diabet cu scopul de a-i integra în activități recreative specifice. În program s-au înscris 26 de copii, pe lângă cei cu diabet am ales să integrăm și frații lor, precum și alți copii care provin din familii aflate în dificultate sau care au o situație școlară exemplară.

Prima activitate conține o serie de 3 activități: jocuri de cunoaștere și consolidarea echipei, atelier de creat măști de carnaval, în final, pentru a arăta importanța sportului în viața copiilor, aceștia vor participa la o lecție demonstrativă de Kangoo gim. Până în iunie vor avea loc încă cinci întâlniri care vor cuprinde ateliere de dezvoltare personală, lucru manual, pictură pe sticlă, dans, muzică, jocuri de de societate, vânătoare de comori, tir cu arcul, călărie, în luna mai se va organiza o excursie iar în iunie se va celebra ziua copiilor la Betfia la complexul Caii din Vale. Pe durata activităţilor se asigură masa de prânz şi gustarea sub îndrumarea unui cadru medical specializat care va fi prezent pe toată durata activităţilor alături de voluntarii instruiţi ai asociaţiei.

Participarea copiilor este gratuită. Proiectul este organizat de către asociaţia Love Bihor în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor. Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Tineret Oradea, susţinut în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor şi Muzeul oraşului Oradea- Complex cultural.

Georgeta Szabo
Coordonator proiect
0757932187
lovebihor@gmail.com

Distribuie informația
Alte știri