Prima întâlnire în format online din programul Senat Junior! Protagoniști elevi din Tulcea și senatoarea de Bihor, Arina Moș

Senatoarea de Bihor, Arina Moș, a discutat online cu două clase de copii din Tulcea, fiind prima întâlnire la distanță în cadrul Grupului de prietenie copii – senatori, parte a proiectului Senat Junior. Elevii din clasele I și a VI-a ale Liceului de Arte „George Georgescu” din Tulcea au intrat în dialog direct cu un senator, la solicitarea școlii și a profesorilor de la clasă, care au fost încântați de inițiativa Senatului României.

Copiii au fost salutați de președinta Senatului, Alina Gorghiu, care i-a felicitat pentru interesul lor și implicare în teme care sunt greu de explicat pentru vârsta lor. Tocmai de aceea a încurajat dezvoltarea proiectului Senat Junior și este prima care susține vocea copiilor în Parlamentul României.

“Am fost mai emoționată decât copiii, dar emoția ne-a ajutat pe toți să avem o discuție autentică. Suntem încântați că am spart gheața în cadrul acestui proiect atât de frumos, în care m-am implicat cu toată inima. Copiii au avut întrebări și curiozități, iar eu m-am bucurat să știu că am ținut în premieră o lecție altfel de educație civică“, a declarat Arina Moș.

Elevii Liceului „George Georgescu” au aflat de la Arina Moș despre parcursul unei legi, despre drepturile copiilor, dar și despre misiunea unui senator în Legislativ.

„Proiectul Senat Junior, pe care l-am inițiat, a intrat într-o nouă fază – a întâlnirilor online dintre senatori și clase de elevi din toată țara. Luni, 27 februarie, a fost prima dintr-un șir lung, sper eu. Senatoarea de Bihor, Arina Moș, a discutat la distanță, cu două clase din Tulcea. Mă bucur să contribui la o altă premieră în Senatul României și mai mult decât atât, mă bucură entuziasmul copiilor și interesul lor pentru activitatea parlamentarilor. Mulțumesc senatorilor care au crezut în proiect și conducerii Senatului care a acceptat să-l dezvolte”, Laura Hora, consilier în Senat și specialist comunicare

Lansat pe 20 noiembrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor, Grupul de prietenie copii – senatori, este o platformă de dialog direct și deschis cu copiii, de întâlniri și dezbateri pe teme ce țin de drepturile acestora și care își propune să promoveze la nivelul Parlamentului vocea celor mai mici cetățeni. Grupul funcționează în cadrul proiectului Senat Junior, primul website al unei instituții publice din România care este dedicat exclusiv copiilor, pe care Senatul l-a lansat la 1 iunie 2022. Platforma www.senatjunior.ro cuprinde definiții simple și ușor de înțeles, explicații despre legi și legiferare, drepturile copiilor și rolul Senatului. Informațiile se adresează momentan grupei de vârstă 7-14 ani, urmând să crească targetul de vârstă. Membrii Grupului de prietenie au avut deja primele întâlniri în format fizic, începând chiar din luna ianuarie, în timpul vacanței parlamentare, întâlniri cu elevi din București, Galați și Hunedoara.

Senat Junior este un proiect dezvoltat de Senatul României.


Distribuie informația
Alte știri