Prima monedă virtuală românească e aproape să devină realitate

România intră în lumea monedelor virtuale şi va lansa curând prima criptomonedă. În spatele proiectului sunt IT-işti încurajaţi de succesul Bitcoin, care în ultimii ani a avut o creştere accelerată.

Criptomonedele nu sunt emise de vreo bancă, ci de o platformă virtuală, printr-un procedeu extrem de complex. În funcţie de cererea pe piaţă, acesteia îi scade sau îi creşte valoarea, conform digi24.ro.

Banii virtuali se obţin printr-un proces numit minare, prin care nişte calculatoarea ultraperformante legate la platforma virtuală rezolvă formule matematice complexe. Cu cât mai dificile, cu atât creşte şi valoarea monedei obţinute.

Ionuț Alexandru Panait, un membru al echipei care lucrează la proiect, spune că prima monedă virtuală românească aduce un concept nou de minare. „Nu mai trebuie să ai cunoștințe de programare și nici o grămadă de spațiu liber pentru calculator disponibil pentru programele necesare. Vei putea face asta doar deschizând browserul și intrând pe platforma pregătită de români”.

Foto: playtech.ro

Distribuie informația
Alte știri