Prima retrospectivă dedicată unui artist român în viață, în debutul festivalului European Music Open

Muzeul Țării Crișurilor, în colaborare cu Fundația Muzeul de Artă Recentă/MARe București, organizează vernisajul expoziției Ion Grigorescu. Opera pictată: 1963 – 2017. Va avea loc, marți, 19 iunie, ora 18.00, la sediul instituţiei din Strada Armatei Române nr. 1/A. Expoziția se va desfășura în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului European Music Open, vernisajul acesteia constituind deschiderea oficială a festivalului.

Ion GRIGORESCU (n.1945), unul dintre cei mai importanți, versatili și influenți artiști români actuali, este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, București, promoția 1969, clasa Prof. Aurel Vlad și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, din 1971.
A participat la 300 de expoziții de grup și a avut 42 de expoziții personale în România și în străinătate. Lucrările lui Ion Grigorescu fac parte din colecțiile unora dintre cele mai importante muzee ale lumii: Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA), Centrul Pompidou – Paris și Tate Modern – Londra.

Expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor dorește ca publicul să urmărească toate cele 6 capitole cronologice și tipologice în care a fost împărțită opera pictată a lui Ion Grigorescu de la începuturile sale până în prezent, combinând pictura cu fotografia, cu obiectul, sculptura, instalația sau enunțul conceptualist.

La vernisaj va fi prezent artistul plastic Ion Grigorescu, iar prezentarea operei pictate a acestuia o va face curatorul expoziţiei, criticul de artă Erwin Kessler, director al Fundaţiei MARe.
Expoziţia va putea fi vizitată până în 28 august 2018, conform programului muzeului, care este următorul: Lunea: Închis; Marţi, Joi, Sâmbătă: 10.00-15.00; Miercuri, Vineri, Duminică: 10.00-18.00.
Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari.

Distribuie informația
Alte știri