Prima scumpire a carburanților după aproape două luni de ieftiniri

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit luni motorina după aproape două luni de ieftiniri. Seria de reduceri de prețuri a început pe 20 aprilie, timp în care au scăzut motorina s-a ieftinit cu 54 de bani, iar benzina cu 48 de bani. Au fost în total de atunci 14 reduceri de prețuri, precum și o reducere promoțională în unele stații Petrom de 5 bani pe litru pentru benzină și motorină, valabilă doar în weekend.  

Luni, 17 iunie, prețurile au revenit la nivelurile de săptămâna trecută, iar în cazul motorinei a crescut cu 4 bani pe litru.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Oradea, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 6,89 lei și 7,02 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 6,98 și lei și 7,11 lei pe litru.

Carburanții se vor scumpi si de la 1 iulie, când este programată creșterea de accize pentru combustibili, așa cum s-a întâmplat și la 1 ianuarie.

Motorina și benzina se scumpesc de două ori din cauza creșterii accizei, anul acesta, deoarece Ministerul Finanțelor majorează accizele etapizat, la 1 ianuarie și la 1 iulie. În mod normal, avea loc o singură majorare a accizelor la carburanți, de la 1 ianuarie. 

De la 1 iulie 2024, va avea loc o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină, și de 40 de bani pe litru pentru motorină.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri