Primăria a solicitat constructorului să refacă pe cheltuiala proprie o lucrare publică din Oradea

La solicitarea Primăriei Oradea, constructorul S.C Asfamixt SRL reface pe cheltuiala sa o parte a zidului de sprijin realizat pe strada Piersicilor în cadrul lucrărilor de modernizare a străzii.

Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a constatat că zidul de sprijin realizat pe str. Piersicilor  prezintă anumite  probleme de stabilitate pe zona cuprinsă între str. Caișilor și Izvorului.

Prin urmare, s-a solicitat o expertiză geotehnică, care a confirmat deficiențele constatate de Direcția Tehnică, respectiv o realizare defectuoasă a zidului atât la proiectare, cât și la execuție. Ca soluție de remediere, prin expertiza geotehnică s-a recomandat desfacerea și refacerea acestuia printr-o soluție verificată de către expert.

În acest moment, constructorul desface zidul de sprijin în vederea refacerii, pe cheltuiala sa.

Până la terminarea lucrărilor, circulația va fi restricționată pe o singură bandă, pe sectorul de drum afectat. Menționăm că pe sectoarele de drum în care nu s-au găsit deficienţe la expertiză, se continuă lucrările.

Aceleași probleme s-au constatat în urma expertizei și pe strada Caișilor, unde Primăria Oradea a solicitat constructorului SC Asfamixt SRL să refacă zidul de sprijin. Aici, lucrările de desfacere vor începe săptămâna viitoare.

Termenul de finalizare a lucrării de modernizare a str. Piersicilor și a str. Caișilor este 30 septembrie 2022.

Lucrările de modernizare a străzilor realizate de S.C Asfamixt SRL constau în: realizarea canalizării pluviale, asfaltarea carosabilului, a trotuarelor, a acceselor, realizarea de ziduri de sprijin unde este cazul, iar la final realizarea semnalizării rutiere. 

Alte știri