Primaria achizitioneaza noi echipamente pentru supravegherea video a orasului

<a href="https://pixabay.com/users/staffordgreen0/">staffordgreen0</a> / Pixabay

Primăria Oradea intenționează să să extindă sistemul de supraveghere video existent in oras si a publicat in sistemul de achizitii publice un anunt pentru achizitia de echipamente. Este vorba despre un  sistem de stocare, prelucrare și afișare a semnalului video în dispeceratul Poliției Municipiului Oradea

Autoritatile doresc  modernizarea sistemul existent pentru a se putea analiza si prelucra semnalului video in mod  inteligent astfel incat sa execute functii avansate cum ar fi recunoasterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor parcate in locuri nepermise.

In etapa I va fi modernizat sistemul de stocare, procesare video si dispecerizare (video wall şi staţii de lucru), urmănd ca în etapa următoare să se incheie un acord  cu un operator economic pentru  furnizare camere video și servicii de mentenanță. Până la implementarea etapei a II-a se vor conecta camerele existente la echipamentele ce urmeaza sa fie achizitionate in aceasta vara, adica servere de procesare și analiză semnal video, recorder video de rețea cu hard disk-uri pentru stocare sau video-wall .

Sistemul de supraveghere video al domeniului public din Oradea este compus, in prezent,  din 84 de camere amplasate in locatii diferite, pe suport de fibra optica, proprietate a Primariei Oradea si 60 de camere de luat vederi  apartinand unui operator de telecomunicatii.

 

Distribuie informația
Alte știri