Primaria anunta ca strada Vasile Alecsandri va deveni zonă pietonală pana vara viitoare. Termenele impuse sunt destul de comprimate

Primăria intenţionează să reabiliteze strada Vasile Alecsandri pana in luna iunie 2017  iar autoritatile au anuntat inclusiv un calendar al proiectului.  In prima etapă se vor reabilita toate faţadele clădirilor. In etapa a doua se vor efectua lucrările de transformare a străzii în zonă pietonală, inclusiv lucrările de amplasare a modulelor termice.

În vederea reabilitării faţadelor, arhitectul-sef, Adriana Lipoveanu, a purtat discuţii cu toţi proprietarii celor 21 de clădiri, din care 3 sunt monumente istorice. În urma discuţiilor, s-a ajuns la o înţelegere conform careia Primăria  va realiza proiectele tehnice pentru reabilitarea faţadelor şi va asigura dirigenţia de şantier, proprietarii urmând să reabiliteze clădirile pe cheltuiala lor. In schimb,  vor beneficia de scutire de impozit pe clădire timp de 5 ani, iar cei care au terase nu vor plăti taxe de ocupare pentru acestea timp de 3 ani.

Primăria Oradea va actualiza proiectul tehnic, urmând ca în toamna acestui an să se organizeze licitaţia, iar până în luna iulie a anului 2017 lucrările să fie încheiate.

Distribuie informația
Alte știri