Primaria are in plan parcari si mai scumpe in centru. Locurile albe devin rosii iar taxa va fi si mai mare decat pentru parcarile galbene

La sediul Primariei Oradea a fost dezbatuta, joi, „Strategia de parcări a municipiului Oradea”. Autoritatile propun, printre altele, sa infiinteze a treia zonă de parcare, una roșie acolo unde cererea este foarte mare.

„În această zonă, tarifele de parcare vor fi mai mari ca în zona galbenă și durata de parcare va fi mai scurtă. In schimb, tichetele de parcare din zona roșie vor putea fi utilizate și în zona mai ieftină, galbenă sau albă, în timp ce un tichet din zona galbenă nu va putea fi utilizat în zona roșie”, se arata in strategia publicata pe site-ul orasului.

Planul primariei a generat reactii. „Dintr-un document întortocheat și lipsit de structură (Strategia de parcări a municipiului Oradea), am înțeles că Primăria pregătește un război al nervilor în centrul orașului”, a transmis intr-un comunicat de presa USR Bihor.

„Singurul scop al acestui document este, de fapt, creșterea taxelor de parcare prin desființarea parcărilor de lungă durată pe stradă, marcate cu alb și crearea celor roșii. Această politică a parcărilor va produce pagube întreprinderilor private din central orașului, dacă vor fi schimbate sau vor fi desființate până când parcarea subterană nu va fi finalizată, precum și frustrarea cetățenilor care au de rezolvat probleme la instituțiile publice”, se arata in acelasi comunicat.

Distribuie informația
Alte știri