Primaria Debrecen va mari capacitatea aeroportului din oras : o noua pista, magazine si mai multe locuri de parcare

sf: debrecen.hu

Oraşul Debrecen şi compania aeriană Wizz Air îşi extind cooperarea strategică; se va construi, printre altele, o nouă pistă şi se va mări capacitatea aeroportului pentru a servi la creşterea traficului, au anunţat, luni, la Primăria din Debrecen, conducerea oraşului şi şeful companiei, relateaza hirado.hu.

Pentru a deservi cei 600.000 de pasageri care sunt aşteptaţi pe parcursul acestui an, capacitatea a fost extinsă semnificativ în zona de siguranţă a pasagerilor. Pentru fluidizarea traficului se află în perioadă de probe două porţi noi de control de securitate iar pentru îmbunătăţirea fluxului au fost montate alte două porţi noi pentru accesul pasagerilor. Va fi mărită capacitatea de parcare, spaţiul bufetului, respectiv al magazinelor, precum şi serviciile de transfer, a specificat primarul László Papp.

Potrivit unui anunţ anterior, în 2018, 353.000 de pasageri au apelat la serviciile companiei Wizz Air din aeroportul de la Debrecen.

László Papp a anunţat că pista de beton neutilizată, din apropierea pistei actuale de decolare, va fi demolată iar în locul acesteia va fi construită o pistă nouă cu lăţimea de 45 de metri dotată cu un sistem modern de aterizare.

Directorul executiv al Wizz Air a adăugat că, prin construirea unei noi piste, pe lângă creşterea numărului de zboruri şi de destinaţii, se va permite extinderea cooperării şi în alte domenii. Ca exemplu, József Váradi a menţionat plasarea la Debrecen a complexului de ateliere pentru întreţinerea şi deservirea aeronavelor, precum şi pregătirea piloţilor şi formării inginerilor de aviaţie. Sursa

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri