Primăria demarează procedurile pentru realizarea unui bazin de înot didactic în Ioșia

Primăria Oradea dorește să implice municipiul în Programul național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții, program prin care  se pot realiza printre altele și bazine de înot didactic școlare.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din 28 ianuarie, consilierii locali și-au dat acordul ca municipiul Oradea să participe la acest program prin construirea unui bazin de înot în cartierul Ioșia, pe strada A. Cazaban nr. 47/A, în zona dintre Liceul Don Orione și Arena Antonio Alexe.

Construirea acestui bazin de înot se va realiza în urma solicitării depuse de autoritatea locală și reprezintă o oportunitate atât pentru utilizatori (elevi ai școlilor arondate bazinului de înot), cât și pentru publicul larg.

„Amplasarea bazinului de înot în Ioșia permite încălzirea lui cu apă geotermală în perioada rece, ceea ce înseamnă că cheltuielile cu întreținerea vor fi reduse. Finalizarea în cursul anului  viitor a acestui proiect ne va permite să extindem programul de învățare a înotului pus în practică de Primăria Oradea de mai mulți ani”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Suprafața propusă realizării bazinului de înot este de 7.870 mp, aproximativ 7 mii de mp fiind proprietatea municipiului Oradea, restul de 923 mp aparținând unei societăți comerciale.

Alte știri