Se amenajează un nou parc în Oradea/ Va avea terenuri de sport, nocturna, locuri de joacă

Primăria a început amenajarea unui parc de 1,5 ha pentru locuitorii din Cartierul Tineretului, parc ce va fi dotat cu toate facilitățile unei zone de recreere moderne: terenuri de sport multifucționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED. Acesta urmează să deservească cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.

”Proiectul care începe acum să prindă contur a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă, fiind finanțat în cadrul acestuia. Înainte de începerea lucrărilor, terenul era  unul neamenajat,  cu vegetația crescută spontan. Astfel, investiția este una mai mult decât  binevenită pentru locuitorii din Cartierul Tineretului, care nu aveau în apropiere un spațiu de recreere, unde să iasă cu cei mici sau în care să facă mișcare, zona fiind lipsită de facilități de agrement și sport”, a precizat primarul Florin Birta.

Până în prezent au fost executate lucrări de curățare a terenului, s-au realizat  terasamentele, a fost amenajată aleea pietonală+velo prin așternerea fundației de balast natural și beton stabilizat cu ciment și s-au montat bordurile prefabricate de beton la alei și locul de joacă pentru copii.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de către Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea la finalul lunii februarie, durata de execuție a acestora fiind de 4 luni. Lucrările de amenajare a parcului au fost adjudecate prin licitație publică  constructorului S.C Construcții Bihor SA, la valoarea de 1.635.824,11 lei fără TVA.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri