Primaria Oradea anunta si pentru 2017 un buget generos, in comparatie cu alte orase mari

Seful Directiei economice din Primaria oradeana, Eduard Florea a declarat, vineri, ca administratia municipiului Oradea va avea la dispozitie circa 1 miliard de lei in 2017. Sumele au fost modificate de mai multe ori in ultimele zile, cresterile salariale din sistemul bugetar influentand serios, la fel si modificarile din codul fiscal.

In acest an 124 de milioane de lei sunt gandite pentru a merge la investitii. „E cea mai mare suma acordata vreodata de municipalitate acestui capitol din resurse proprii, si reprezinta jumatate din ceea ce se doreste a se folosi in acest an in special pentru lucrari de infrastructura, reabilitari de fatade, dezvoltarea sectorului rezidential, modernizari in spitale dar si pregatirea de documentatii tehnice pentru proiecte cu finantare europeana”, a precizat Eduard Florea.

La puncte tari ale proiectului de buget pe 2017, seful Directiei economice nominalizeaza si societatile din subordine care au redus substantial dependenta de bugetul local. E vorba de Administratia Domeniului Public, OTL-ul si Termoficarea. Proiectul bugetului oradean ar putea fi pe masa alesilor locali in ultimele zile din aceasta luna.

Alte știri