Primăria Oradea continuă investițiile și în anul 2018

În anul 2018, Primăria Oradea are în vedere continuarea următoarelor investiții: Restaurarea Casei Darvas – La Roche, consolidarea și refacerea versantului în Grădina Publică Dealul Ciuperca, reabilitarea sistemului de termoficare urbana – etapa II, Amenajare str. Vasile Alecsandri, Programul de reabilitare al fațadelor imobilelor din Centrul Istoric (Palatul Stern, Palatul Moskovits Miksa, Palatul Apollo, Vulturul Negru, str. Republicii nr. 13, Casa Poynar, etc.), construirea podului peste raul Crisul Repede între str. Plevnei și str. Szigligeti Ede, amenajarea Parcului Sportiv Salca III, reabilitare str. Barcăului și realizarea girației str. Oneștilor.

De asemenea se doreste introducerea utilităților și construcție drumuri Cartierul Ceyrat, plata în rate a sistemului informatic integrat pentru citirea si managementul contoarelor de energie termica, plata în rate a parcajelor supraetajate zona Tribunalului Bihor și decongestionarea traficului rutier în euroregiunea Bihor – Hajdu-Bihar prin realizarea unui drum rapid de legătură.

Planul de buget pentru anul 2018 este de 985,5 milioane de lei ceea ce inseamna o scădere procentuală de 6% față de bugetul anului trecut, datorată faptului că salariile profesorilor nu se mai regăsesc în bugetul municipiului (nu se mai plătesc din bugetul orașului) dar și datorită reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, spune directorul executiv al Direcției Economice din Primăria Oradea, Eduard Florea.

Distribuie informația
Alte știri