Primăria Oradea cumpără terenuri pentru a construi cel mai mare parc din oraș

Primăria Oradea va achiziționa alte trei parcele de teren, în zona străzii Lotus din cartierul Nufărul, în vederea realizării proiectului de interes public local „Amenajare Grădină urbană Nufărul”. Consilierii locali au aprobat în ședința de astăzi, 22 decembrie, achiziția parcelelor cu suprafețe de 2.000 mp, 4.150 mp, respectiv 5.337 mp, la un preț de 130 euro/mp.

„Avem deja aprobați indicatorii tehnico-economici, așteptăm să se deschidă axa de finanțare pe Programul Operațional Regional și, din informațiile noastre, în martie-aprilie vom putea depune proiectul spre finanțare. Acolo nu avem terenul integral în proprietate și am început în ultimele luni să contactăm proprietarii și să cumpărăm aceste parcele, să încercăm să achiziționăm întreaga suprafață fără să mai facem exproprieri. Vom cumpăra 1,1 hectare de teren, iar în total, din 7,3 hectare cât va avea grădina urbană, avem în acest moment 2,6 hectare de teren”, a precizat primarul Florin Birta.

Promenadă suspendată între Peța și Lotus

Proiectul Grădinii urbane Nufărul prevede amenajarea unei zone verzi care se dorește să fie un punct de atracție atât pentru orădeni, cât și pentru cei care ne vizitează orașul. Se dorește amenajarea unui loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial și punerea în valoare a pârâiașului existent, care face legătura cu Peța.

Se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcționa ateliere și laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea din Oradea – Facultatea de Științe/ Protecția Mediului, se vor amenaja spații verzi cu vegetație variată. Proiectul presupune de asemenea, realizarea unei promenade suspendate care va face legătura între Peța și Lotus. Accesul la această pasarelă se va putea face dinspre malul Peței, dinspre Trade Center și dintr-un turn de observație care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic și care va fi realizat pe o structură ușoară.

Proiectul va avea ca rezultat amenajarea celui mai mare parc din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri