Primăria Oradea extinde numărul taxelor ce pot fi plătite online

Ca să vină în sprijinul cetățenilor și să-i scutească de deplasări, Primăria Oradea extinde numărul taxelor care pot fi plătite online. În acest sens, administrația publică locală a actualizat Ghișeul Online – Primăria Oradea, astfel încât contribuabilii să poată achita online și alte taxe în afara celor disponibile până acum, prin site-ul www.oradea.ro.

Până acum se puteau plăti, prin intermediul platformei menționate, toate taxele și tarifele cu debit (sumele de plată încărcate în rolul fiscal) și cele fără debit, adică amenzile contravenționale și abonamentele de parcare.

„În această perioadă, plățile online sunt mai utile ca oricând și ne-am dorit să venim în întâmpinarea cetățenilor, astfel încât să le oferim varianta de a folosi mijloacele electronice de plată pentru achitarea mai multor taxe decât erau disponibile până acum, pentru a evita drumurile și eventualele cozi de la ghişee”, a precizat Eduard Florea, directorul executiv al Direcției Economice.

Odată cu noile modificări se vor putea plăti online nu mai puțin de 155 de taxe fără debit. Puteți consulta lista acestora în fișierul atașat. Categoria nouă poate fi găsită accesând meniului ALTE TAXE și apoi selecția tipului de taxă din lista preîncărcată. Suma de plată apare automat înscrisă dacă ea are o valoare fixă, așa cum a fost stabilită de Consiliul Local.

În cazul unor taxe, suma trebuie introdusă de utilizator, pe baza documentelor de calcul furnizate de alte instituții (ex. taxa judiciară se stabilește de către instanța de judecată) sau de către Primăria Oradea (ex. taxa pentru emiterea autorizației de construire).

Distribuie informația
Alte știri