Primăria Oradea intenționează să construiască o nouă arenă sportivă

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 12 martie, a fost aprobat proiectul de hotărâre cu privire la declararea interesului public și aprobarea unor măsuri premergătoare pentru realizarea unei arene sportive în zona cuprinsă între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” și Grădina Zoologică, din municipiul Oradea.

Intenția de a realiza o arenă sportivă în zona amintită vine în urma faptului că prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Oradea s-au stabilit linii directoare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor sportive, reabilitarea sau extinderea, îmbunătățirea dotărilor şi a infrastructurii sportive de la nivel local, precum și realizarea, în perioada de studiu 2017 – 2023, din fonduri proprii sau alte fonduri și prin parteneriate, de investiții în edificiile sportive existente și construirea unora noi.

“În urma finalizării analizei amplasamentelor posibile pentru arena sportivă, concluzia a fost că amplasamentul identificat inițial, situat la ieșirea din oraș spre Băile Felix, pe partea dreaptă, ar fi presupus relocarea a cinci linii de înaltă tensiune, costul acestei lucrări depășind 3 milioane de euro”, afirmă primarul Ilie Bolojan. „Ca urmare, s-au studiat alte amplasamente, iar cel situat între Pârâul Peța, Grădina Zoologică și Stadionul Tineretului a fost considerat potrivit, avându-se în vedere crearea unui hub sportiv format din Stadionul Tineretului, cu pista de alergare reabilitată, noul stadion, noua sală a sporturilor și terenurile de sport de la universitate. După definitivarea studiilor, se va stabili cu exactitate amplasamentul și suprafața necesară, urmând ca prin hotărâri ale Consiliului Județean și ale Consiliului Local suprafața necesară pentru edificarea arenei să fie pusă la dispoziție. Mulțumesc anticipat Consiliului Județean pentru acordul dat în vederea realizării acestui obiectiv”, a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Noua arenă sportivă va avea o capacitate de 12.000 de persoane.

Alte știri