Primăria Oradea: Nu ți-ai microcipat câinele? Ești pasibil de amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei

Te-ai gândit vreodată ce ai face dacă ți-ai pierde câinele? Dacă e microcipat și înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), șansele să îl recuperezi sunt foarte mari. Oricine îl găsește, îl poate duce la cel mai apropiat cabinet veterinar, unde poate fi scanat și căutat în RECS. Dacă ai datele actualizate în sistem, vei fi sunat de medic ca să îl recuperezi. Tocmai de aceea, microciparea și înregistrarea în RECS sunt foarte importante. Dacă nu ai făcut asta până acum, va trebui să o faci cât mai curând: microciparea câinilor  este obligatorie potrivit OUG 155/2001 și se face la cabinetul veterinar.

Îți reamintim însă că acum ai șansa să îi pui microcip gratuit patrupedului tău, în cadrul campaniei derulată de Primăria Oradea, campanie care a debutat încă de la începutul lunii octombrie.

Foarte important de menționat este faptul că, de anul viitor, Primăria Oradea va continua cu o campanie de sterilizare gratuită, iar câinii care nu sunt microcipați nu vor putea fi sterilizați în cadrul acesteia.

Prin acest program, administrația locală dorește să-i responsabilizeze pe orădeni, să prevină abandonul, dar și pierderea sau rătăcirea patrupedelor și, bineînțeles, facilitarea recuperării câinilor pierduți sau chiar furați.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Ce se întâmplă cu câinele tău dacă îl pierzi și se află pe domeniul public, necipat și neînregistrat?

Potrivit OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deținătorii de câini din rase comune sau metiși au obligația sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

În cadrul campaniei de microcipare, orădenii care au domiciliul pe malul stâng al Crișului Repede se vor prezenta la cabinetul dr. Daiana Nășcan, iar cetățenii care locuiesc pe malul drept sunt arondați C.M.V. al dr. Sandor Benyovszki.

SC Premiere Vet Health SRL – dr. Daiana Nășcan

str. William Shakespeare nr. 11B, Oradea

Program cabinet:
Luni – Vineri: 10:00 – 19:00
Sâmbătă: 10:00 – 13:00

Cabinet Medical Veterinar (CMV) – dr. Sandor Benyovszki

str. Molidului 58, Oradea

Program cabinet:
Luni – Vineri: 08:00 – 12:00 și 17:00 – 18:00
Sâmbătă: 09:00 – 11:00

Distribuie informația
Alte știri