Primăria Oradea susține Ziua Sustenabilității în România. Despre lucrurile ce nu pot fi lăsate pe mâine

Acum, ne orientăm cu toții atenția asupra lucrurilor ce nu mai pot fi lăsate pe mâine. Marcăm astfel, azi, 27 octombrie, Ziua Sustenabilității în România, ce ne oferă  tuturor prilejul de a ne gândi la modalitățile prin care putem încetini ritmul încălzirii globale.  

Pe www.ziuasustenabilitatii.ro, Ceasul Schimbărilor Climatice ne indică, în timp real, cât mai avem până când e prea târziu pentru a preveni schimbări ireversibile ale vieții pe Pământ, așa cum o cunoaștem astăzi. 

A fi sustenabil înseamnă, mai presus de toate, a eficientiza. A nu irosi. A fi conștient că resursele, indiferent de natura lor, sunt limitate. De aceea, Primăria Oradea rămâne, în continuare, dedicată proiectelor care contribuie la atingerea țintelor de sustenabilitate, la nivelul comunității locale. 

Este motivul pentru care investim în reabilitarea școlilor, a grădinițelor, a spitalelor, a clădirilor publice și a condominiilor de bloc, în cheia eficienței energetice. Este motivul pentru care urmărim realizarea unui parc fotovoltaic în zona de vest a orașului, concomitent cu adăugarea resursei de hidrogen pentru o tehnologie tot mai eficientă și prietenoasă cu mediul, în materie de termoficare municipală. 

De asemenea, rămânem dedicați dezideratului unui parc OTL ultra-modern și eco-friendly, prin achiziționarea de noi tramvaie și autobuze ecologice. Prin fonduri nerambursabile, Oradea va avea o rețea de stații de încărcare electrică la cele mai noi standarde. 

Tot despre sustenabilitate vorbim și atunci când transformăm zonele degradate în spații verzi, pentru a extinde plămânul verde al orașului. La fel, dezvoltarea continuă a spațiilor pietonale, a rețelei pistelor de biciclete și a unui trafic fluent generează un ambient plăcut și, implicit, un aer mai curat pentru orădeni. 

La nivelul Primăriei Oradea, suntem conștienți că, indiferent de volumul proiectelor pe care le derulăm pentru orașul nostru, nu putem rămâne autosuficienți. Cerințele orașului și ale orădenilor cresc și sunt influențate tot mai mult de nevoia unui mediu curat, civilizat. Iar un ambient urban de calitate trebuie să aibă în vedere echilibrul atât fragil, dar esențial, între nevoile omului și cele ale ecosistemului în care trăim. 

Este provocarea căreia trebuie să îi răspundem, iar Ziua Sustenabilității în Româniareprezintă încă un prilej spre a fi conștienți atât de nevoile, cât mai ales de responsabilitățile pe care le purtăm cu toții – instituții și cetățeni. Atât pentru generațiile de azi, cât mai ales față de cele de mâine. 

Distribuie informația
Alte știri