O școală nouă cu 50 de clase si 1250 de elevi va fi construită în Oradea

Având în vedere dezvoltarea imobiliară a zonei Nufărul, respectiv a cartierului Grigorescu, Primăria Oradea va construi o nouă școală în zona străzii Tompa Mihály, aceasta urmând să dispună de 50 de săli de clasă și să deservească 1.250 de elevi.

Terenul pe care se va realiza investiția are o suprafață de 15.632 mp.

„Având în vedere deficitul din ce în ce mai mare de clase în învățământul orădean, este evident că trebuie să găsim noi soluții, pentru a nu ajunge ca elevii să învețe în două schimburi. De altfel, suntem printre puținele orașe din țară care nu are învățământ în două schimburi. Un învățământ de calitate trebuie să se desfășoare într-un singur schimb, cu atât mai mult cu cât noile norme europene prevăd clase cu un număr mai mic de elevi”, a precizat primarul Florin Birta.

Astfel, Consiliul Local a aprobat azi, 22 decembrie, actualizarea indicatorilor tehnico-economici la faza SF în vederea realizării investiției: „Construcție unitate școlară nouă, situată pe str. Tompa Mihály, nr. 36″.

Valoarea totală a investiției este de 99.697.084,17 lei (fără TVA), iar durata estimată de execuție este de 24 luni.

Finanțarea investiției se va realiza prin Programului Operațional Regional 2021-2027 sau prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu contribuția bugetului local.

Noua școală va avea două corpuri de clădire (corpul A+B) cu destinația unitate de învățământ și un al treilea corp (corpul C) dedicat activităților sportive.

În Corpul C, la demisol se va amenaja un bazin de înot, vestiare, dușuri, grupuri sanitare și spații tehnice, iar la parter se vor găsi sala de sport, sala de forță, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, infirmerie, birou și recepție.

De asemenea, în incinta școlii se vor amplasa două terenuri de baschet, un teren de minifotbal și unul de handbal și se va amenaja un spațiu verde generos.

„După aprobarea indicatorilor, urmează ca undeva în ianuarie – februarie să demarăm licitația pentru proiectarea și execuția școlii și, în funcție de sursele de finanțare, în toamna anului viitor să poată începe lucrările”, a spus primarul Florin Birta.

Distribuie informația
Alte știri