Primăriile pot trimite documente pentru decontarea cheltuielilor făcute cu spaţiile de carantinare

Foto: arhiva

Primăriile pot trimite, începând din această săptămână, documentele justificative pentru decontarea cheltuielilor care au fost făcute pentru spaţiile de carantinare şi pentru personalul carantinat în unităţi de protecţie pentru persoane în vârstă sau cu dizabilităţi, a anunţat, joi, premierul Ludovic Orban.

Practic, autorităţile locale vor trebui să depună solicitările şi documentele justificative la direcţiile de sănătate publică din fiecare judeţ. Şi trebuie stabilit un termen din momentul depunerii, un termen de decontare, să nu dureze procedurile foarte mult. De asemenea, să le primiţi online, să nu mai umblăm cu hârtii astfel încât să avem o procedură cât mai rapidă de decontare pentru că şi autorităţile locale au fost afectate, veniturile la bugele locale au scăzut şi au nevoie de banii ăştia”, a spus primul ministru. 

Orban a precizat că trebuie să fie decontate cheltuielile cu spaţiile de carantinare şi cu persoanele carantinate în unităţi de protecţie pentru persoane în vârstă sau cu dizabilităţi.  

Distribuie informația
Alte știri