Primărița unei comune din Bihor a fost reținută împreună cu soțul pentru tentativă de omor. Comunicat

foto: arhiva

Structura de comunicare publică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prin purtătorul de cuvânt, prim procuror adjunct Sabău Gligor, este împuternicită să aducă la cunoştinţa mass-media următoarele:

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 03.11.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii B.F.P. în vârstă de 50 ani şi B.L.D. în varstă de 47 ani, iar prin ordonanţa din data de 04.11.2021 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de aceştia pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 C.pen

Din mijloacele de probă administrate în cauză s-a reţinut că la data de 29.09.2021, în jurul orelor 13:30 – 14:00, în timp ce persoana vătămată B. I. în varstă de 62 ani se afla în incinta unei societăţi comerciale din localitatea Brusturi, jud. Bihor, unde funcţionează un depozit pentru materiale de construcţii, în contextul unui schimb de replici şi a unor acuze reciproce între persoana vătămată B.I. şi suspectul B.F.P. pe fondul unei stări conflictuale preexistente, suspecţii B.F.P şi B.L.D i-au aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele la nivelul membrelor şi peste corp, cu preponderenţă în zona capului.

În timpul agresiunii, persoana vătămată B.I. a fost trântită la pământ de suspectul B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal având lungimea de aproximativ 40 de centimetri. Concomitent, suspecta B.L.D. a lovit victima, care se afla câzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele.

În urma agresiunii, persoana vătămată B.I. a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană cu localizare parietală stg), care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stg (fractură cominutivă ambe oase gambă), care necesită 100 zile îngrijiri medicale, potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală.

După încetarea agresiunii, victima a rămas căzută la pământ în incinta magazinului, iar cei doi agresori, B.F.P. şi B.L.D, au plecat de la faţa locului fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru victimă.

Prin ordonanţa din data de 03.11.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpaţii au fost reţinuti pe o durată de 24 ore.

În cursul zilei de azi procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă a inculpaţilor la Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor.

Facem precizarea că punerea in mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor şi reţinerea acestora reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, şi nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicităţii în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află aceasta, vom comunica in consecinţă.

Distribuie informația
Alte știri