Primarul Ilie Bolojan, prezent la inaugurarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu”din Bădăcin

Casa Memorială „Iuliu Maniu”din localitatea sălăjană Bădăcin a fost inaugurată sambătă, 12 octombrie, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare realizate în cadrul campaniei publice „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!”. Aceasta a fost inițiată de publicația „Sălajul, pur și simplu” și părintele Cristian Borz. Asta după ce imobilul a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza lipsei lucrărilor de întreținere și reabilitare.

„Ne-am dori ca acest loc să fie, într-adevăr, un loc în care cei care vor trece pragul acestei case să rămână, într-adevăr, cu o poveste, nu neapărat să intre și să vadă mobilierul care a aparținut familiei, ci să cunoască într-adevăr ce a însemnat Iuliu Maniu pentru această țară într-o anumită perioadă a istoriei noastre, a declarat Cristian Borz.

Slujba de sfinţire a Casei Memoriale „Iuliu Maniu” a fost oficiată de episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea. Au urmat depuneri de coroane la bustul lui Iuliu Maniu dar si discursuri, printre care si al primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, urmate de vizitarea Casei Memoriale.


Fondurile necesare reabilitării au fost obținute în cea mai mare parte din donații ale unor oameni simpli, dar și de la autoritățile sălăjene și cele bihorene, Consiliul Local Oradea acordand suma de 230.000 de lei.

Distribuie informația
Alte știri