Primarul Ilie Bolojan prezintă proiectul de buget pe 2018. Video

Primarul Ilie Bolojan a prezentat principalele aspecte ale proiectul de buget al municipiului Oradea, proiect care va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local de joi, 15 februarie.
Veniturile totale ale bugetului local se ridică la suma de cca 225 milioane de euro, din care jumătate reprezintă veniturile spitalelor municipiului Oradea.

Veniturile proprii ale bugetului local se cifrează la 68 de milioane de euro, fiind mai mici ca in 2017, și asta din cauza “revoluției fiscale”, spune primarul Ilie Bolojan.

La veniturile proprii ale municipiului se mai adaugă cele 29 de milioane de euro, prelevări de la bugetul de stat, care în cea mai mare parte merg către învățământ și către sectorul asistenței sociale.

Totodată, municipalitatea are contracte semnate pe fonduri europene în valoare de 12,3 milioane de euro, sumă ce va viza sectorul termoficare, apoi reabilitarea Casei Darvas la Roche și amenajarea Muzeului Masoneriei.

”Această sumă de 12,3 milioane de euro, din fonduri europene, va fi de cel puțin 4 ori mai mare până la finalul anului, proiectele aflându-se în această perioadă în diferite stadii de evaluare. Prin urmare, avem un buget care va fi rectificat de mai multe ori în acest an pentru a încorpora aceste noi contracte care urmează să fie semnate în lunile următoare”, spune edilul.

Distribuie informația
Alte știri