Primarul independent din Marghita s-a înscris în PNL Bihor. Marcel Sas va prelua conducerea organizației municipale

Primarul independent al municipiului Marghita, Marcel Sas, a devenit membru PNL și va prelua și conducerea organizației municipale. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Ținând seama de situația de la Marghita, de faptul că domnul Marcel Sas a câștigat mandatul de primar ca independent și nu are o majoritate stabilă în consiliu, având în vedere buna colaborare administrativă pe care am avut-o în acest mandat, am luat decizia să extindem acest parteneriat și în plan politic. Devenind membru al Partidului Național Liberal, va prelua până la sfârșitul lunii martie conducerea organizației din municipiul Marghita, a scris Ilie Bolojan pe Facebook.

Bolojan a transmis un mesaj și pentru echipa PNL Bihor.

Pentru echipa PNL Bihor, în toți anii în care am avut onoarea de a fi în serviciul orădenilor și bihorenilor, politica a însemnat proiecte și acțiuni pentru dezvoltarea comunităților noastre, atragerea de investiții care să genereze locuri de muncă decente și servicii publice mai bune.

Pe de altă parte, Ilie Bolojan a anunțatis că a semnat documentația de preluare de către Consiliul Județean Bihor a terenurilor pe care urmează să se dezvolte parcul industrial din Marghita.

Licitația pentru realizarea utilităților și drumurilor de acces în acest parc este publicată și se pot depune oferte de către constructori până în 28 martie.

În paralel cu procedurile de licitație pregătim documentația pentru accesarea din fonduri europene a finanțării lucrărilor. Ne propunem ca în toamnă să începem efectiv lucrările și apoi să derulăm și procedurile de concesionare a parcelelor prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO).

Pentru a putea crea condiții de dezvoltare într-o comunitate e nevoie de o bună guvernare locală. Asta presupune, pe lângă dorința unui primar de a performa, de o majoritate stabilă în consiliu care să-i susțină proiectele.

Distribuie informația
Alte știri