“Primăvara din grădină” revine în Cetatea Oradea

Legume şi fructe din grădina producătorilor locali vor ajunge pe tarabele din Cetatea Oradea. Evenimentul agro-culinar “Primăvara din grădină”, are loc în perioada 25-27 mai.

Cu acest prilej, de vineri până duminică în Cetatea Oradea vor fi promovate atât produsele locale proaspăt culese, cât şi cele procesate. Peste 30 de producători bihoreni vor fi prezenţi.
De la ora 14:00, orădenii se pot bucura de prezența meșterilor populari din Bihor în Cetate, iar cei mici pot fi angrenați în jocuri din lemn și în alcătuirea unei salate virtuale.

În cadrul festivalului, Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana va organiza un simpozion dedicat cultivării soiurilor de struguri roşii în România.

Programul artistic al „Primăverii din grădină” se va desfășura pe scena din incinta Cetății. Va începe vineri, cu un concert al Filarmonicii de Stat Oradea, continuând apoi cu artiștii populari din Bihor, sub coordonarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor. Invitații speciali vor fi Sergiu Cipariu, sâmbătă, 26 mai, și Văru’ Săndel, cel care va încheia spectacolul de duminică, 27 mai.

Foto: facebook primavara din gradina

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri