„Primăvara Iubirii”, regal folcloric prezentat de „Nuntașii Bihorului” și Școala de Arte „Francisc Hubic”

Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului” și Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea invită iubitorii de folclor la un regal dedicat Zilei Internaționale a Femeii.

Spectacolul, intitulat „Primăvara Iubirii”, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, duminică, 8 martie 2020, de la ora 18, și va reuni interpreți de muzică populară și dansatori de excepție, în acompaniamentul Orchestrei „Rapsodia Bihoreană”.

În această primăvară a iubirii, vor evolua, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, interpreții: Florica Bradu, Maria Haiduc, Antonela Ferche Buțiu, Florica Ruja, Mariana Militaru Blaj, Ciprian Mocan, Alexandru Carțiș, Teodora Șandru și Mihai Jula, Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, coordonat de prof. Antonela Ferche Buțiu, precum și tinerii interpreți ai Grupului Vocal „Nuntașii Bihorului – Juniori”, coordonați de Florica Ruja.

Din alte zone folclorice ale țării, au fost invitați cinci interpreți tineri și valoroși, laureați a numeroase festivaluri importante de profil: Florin Boita (Banat), Ionuț Pumnea (Sibiu) și Alexandru Pop (Zărand), precum și doi dintre câștigătorii îndrăgitei emisiuni a Televiziunii Române, „Vedeta Populară”: Cătălina Rotaru (Bucovina) și Vlad Sărmaș (Bistrița).

Nu vor lipsi dansurile populare românești, atât de îndrăgite și de spectaculoase, prezentate de dansatorii Ansamblului Folcloric „Vetre Bihorene”, coregraf Dumitru Cora, și de către dansatorii tineri și veterani ai Ansamblului Folcloric „Nuntașii Bihorului”, președinte Dinu Avram.

Acompaniamentul muzical va fi oferit de îndrăgita Orchestră „Rapsodia Bihoreană”, condusă cu aleasă măiestrie și multă dăruire de prof. Liviu Buțiu.

Spectacolul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, având ca parteneri: Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, Mănăstirea Izbuc, Hotel Caro și Asociația Națională de Folclor din România. Sonorizarea este oferită de TopSound.

Prețul unui bilet este de 20 lei, acesta putând fi achiziționat de la casiera Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea (luni-vineri, între orele 9.00-17.00) sau pe blt.ro.

Alte știri