Primele avertizări cod galben de viscol și ninsori din acest sezon. Avertizare în zona montană a județului Bihor 

Mare parte din județele țării se vor afla sub avertizare de vânt puternic, iar la altitudini de peste 1400 de metri vor predomina ninsorile, anunță mteorologii, care sâmbătă au emis două atenționări cod galben.

Prima avertizare meteo va fi în vigoare de sâmbătă, de la ora 17.00, până duminică, la ora 8.00. Conform ANM, vântul va avea intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, cu viteze de 55…65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În zona montană vor fi precipitații mixte, iar la peste 1400 m vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Orientali. La munte, vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Unele intensificări ale vântului cu viteze de 45…55 km/h vor fi și în restul teritoriului, iar în dimineața zilei de duminică în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș, trecător vor fi precipitații mixte.

A doua avertizare cod galben vizează intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali și temporar viscol la peste 1700 m și va fi în vigoare duminică, între orele 8.00 și 18.00.

Distribuie informația
Alte știri