Primele calatorii fara viza in Canada. Cine sunt norocosii

Cetăţenii români eligibili vor putea depune, începând cu 1 mai, ora 16,00, cerere pentru o autorizaţie de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, anunţă un comunicat al Ambasadei acestui stat la Bucureşti. E vorba de cei care au deţinut o viză canadiană în ultimii zece ani sau deţin actualmente o viză valabilă care permite intrarea în SUA .

Acestia vor putea depune cerere pentru eTA, iar persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor avea nevoie în continuare de viză de vizitator. Depunerea cererii pentru eTA se face electronic şi este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni) a cărui finalizare durează câteva minute.

Guvernul de la Ottawa intenţionează să elimine regimul de vize pentru toţi cetăţenii români din decembrie 2017, moment din care acestia nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la şase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Vor avea, însă, în continuare, nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinaţia Canada, la fel ca şi în cazul altor călători scutiţi de viză.

Distribuie informația
Alte știri