Primele carduri de energie sunt tipărite şi gata de livrare

Primele carduri de energie, acordate de Guvern pensionarilor care au venituri mai mici de 2.000 de lei/lună, dar și persoanelor vulnerabile sunt printate şi puse în plic. Prima tranşă de bani, de 700 de lei, va ajunge la beneficiari în februarie și alți 700 de lei în luna septembrie. Banii pot fi utilizaţi exclusiv pentru plata facturilor la energie. Banii sunt alocați din fonduri europene.

Pentru moment, ajutorul va fi livrat către 2,8 milioane de gospodării. Din octombrie, plafonul ar putea fi extins de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, astfel că cinci milioane de români s-ar putea încadra pentru a primi ajutor la plata facturilor.

În periada 1–28 februarie 2023, beneficiarii eligibili vor primi cardul de energie. Se vor putea efectua plăți începând cu 1 martie.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri