Primele decizii ale noului CL Oradea: si de bine… si de rau + Ce va face Mircea Malan

UPDATE: Mircea Malan si-a dat demisia din functia de consilier judetean. Fostul viceprimar a ales sa-si ocupe locul de concilier local iar in sedinta de astazi a depus juramantul.

Consilierii locali au intarziat 25 de minute chiar la prima sedinta extraordinara a Consiliului Local Oradea.  Doi noi consilieri au fost validati chiar in debutul acesteia, Corina Fonoage si  Mircea Malan, fostul viceprimar asteptat sa se decida daca va accepta un nou mandat, caz in care Dacian Palladi ar urma sa se retraga.  O decizie ar putea fi luata abia la finalul saptamanii viitoare, cand va avea loc o noua sedinta extraordinara. Dincolo de discutiile din jurul postului de viceprimar, Consiliul Local a votat mai multe proiecte extrem de importante pentru oradeni.

Cu 5 abțineri ale aleșilor social-democrați,  a trecut hotărârea legată de noul preț local al energiei termice.  Afectati vor fi de la 1 Iulie,  agenții economici din oras pentru care pretul gigacaloriei se majorează cu 52 lei. Rectificarea bugetară a fost votata in unanimitate. La fel si cele 8 proiecte ale Direcției Tehnice printre care extinderea drumului expres, asfaltarea străzilor din Cartierul Europa si extinderea pavării pe tronsonul cuprins între străzile Dunarea si Brașovului.

Pe de alta parte, a fost aprobat raportul de specialitate privind planul urbanistic de detaliu privind construirea unui hotel de 4 stele care va fi realizat pe str Codrilor nr 3, langa Aquapark, de proprietarii Lotus. In schimb, propunerea PSD-UDMR de modificare a regulamentului de funcționare a Aquapark-ului dar si unele bonusuri la intrare, a fost respinsa.

Distribuie informația
Alte știri