Primele finanțări din Fondul pentru Modernizare semnate la Ministerul Energiei pentru Bihor: investiții de peste 4,2 milioane de lei la Ștei și Cociuba Mare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, vineri, că au fost semnate primele două contracte cu finanţare din Fondul pentru Modernizare pentru instituţii publice, fiind vizate două investiţii – în valoare de peste 4,2 milioane de lei – în judeţul Bihor. Ministrul anunţă că s-au depus în total peste 1.200 de solicitări, iar evaluarea şi contractarea continuă.

Am început contractarea apelului din Fondul pentru Modernizare pentru instituții publice — investiții în energie verde pentru comunități din toată România. Pe 6 decembrie 2023, am lansat apelul adresat instituțiilor publice. În timp record, echipa Ministerului Energiei a trecut prin etapele de evaluare și contractare pentru primii beneficiari. E ceea ce am solicitat: să accelerăm la maxim investițiile.

Astăzi au fost semnate primele două contracte. Orașul Ștei și comuna Cociuba Mare din Bihor au făcut un pas spre sustenabilitate, cu sprijinul oferit de Prefectul și de Președintele Consiliului Județean Bihor. Investițiile contractate azi cumulează peste 4,2 milioane de lei, cu o putere totală instalată de 0,649 MW.

Continuăm la foc continuu evaluarea și contractarea. Până în prezent, au fost depuse 1227 aplicații de finanțare, iar alocarea financiară este suficientă pentru aproximativ 960 de proiecte eligibile. Vom depune eforturi pentru suplimentarea bugetului de jumătate de miliard de euro.

Sprijinul financiar sub formă de grant, în cadrul apelului de proiecte are la bază principiul ,,primul venit, primul evaluat evaluat și contractat, cu respectarea condițiilor din ghid”, este acordat instituțiilor publice pentru investiţii destinate producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro.

Distribuie informația
Alte știri