Primele măști sanitare confecționate în România, la o fabrică din Bihor

Foto: g4media.ro

Maramureșenii de la Taparo trec de la mobilă la măști cu sprijinul bihorenilor de la Techtex. La Oșorhei e deja funcțională o linie ce produce textile tehnice, conform ZF.

 „Capacitatea liniei este de 3,5 milioane de măşti lunar pentru prima etapă, urmând ca în cursul lunii aprilie să creştem capacitatea la 10 milioane de măşti pe lună”, a spus preşedintele consiliului de administraţie al Taparo, Ioan Filip. „Facem un efort și încercăm să ajutăm. Noi producem un material pentru industria mobilei care e bun și pentru măști. Suntem singurul producător al acestui material din regiune (România, Serbia, Ungaria, Ucraina). Facem și export”, a mai adaugat directorul Taparo.

Din acest material vor fi confecționate straturile exterioare ale măștilor, stratul interior (cel filtrant) fiind achiziționat din Germania și Belgia. Din pricina crizei, prețul acestui material a crescut de la 2500 de euro la 55.000 de euro pe tonă, așa că se dorește ca și acest material să fie produs în cadrul grupului de firme.

„Nu ascundem că avem o solicitare către guvern pentru a ne sprijini în acest demers” a completat managerul companiei Taparo, in același interviu.

Măștile sanitare nu vor fi singurele produse sanitare pe care compania din Târgu Lăpuș le va fabrica. Tot în Bihor, la Techtex, membră a grupului de firme Taparo, se vor produce și combinezoane sanitare, halate, bonete și alte echipamente de protecție atât de necesare în aceste momente.

Distribuie informația
Alte știri