Primele măști sanitare confecționate la o fabrică din Bihor sunt gata

Foto: Facebook / Virgil Popescu, ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu primele măști chirurgicale produse în România.

„Astăzi am purtat pentru prima dată o mască produsă în România! Știu că foarte mulți le așteptați, aveți nevoie de ele. Vor ajunge la voi, cât de curând! Vor ajunge și la medicii și personalul medical din prima linie. Vreau să le mulțumesc încă o dată grupului Taparo care au pornit în țara noastră producția de măști. În aceste vremuri de criză s-au găsit soluții la probleme urgente. Împreună ne facem România bine”, a scris ministrul Economiei, pe Facebook.

La Oșorhei e deja funcțională de cateva zile o linie ce produce textile tehnice.

 „Capacitatea liniei este de 3,5 milioane de măşti lunar pentru prima etapă, urmând ca în cursul lunii aprilie să creştem capacitatea la 10 milioane de măşti pe lună”, a spus preşedintele consiliului de administraţie al Taparo, Ioan Filip.

Măștile sanitare nu vor fi singurele produse sanitare pe care compania din Târgu Lăpuș le va fabrica. Tot în Bihor, la Techtex, membră a grupului de firme Taparo, se vor produce și combinezoane sanitare, halate, bonete și alte echipamente de protecție atât de necesare în aceste momente.

Sursa:digi24.ro

Distribuie informația
Alte știri