Primii câini fără stăpân, în adăpostul din Aleșd

Adăpostul de câini din orașul Aleșd a devenit operațional săptămâna trecută, pe 11 aprilie, când a primit autorizația de funcționare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor.  În prezent sunt adăpostiți 7 câini fără stăpân.

Construcția este formată din 10 boxe acoperite, 6 dintre ele având fiecare o suprafață de 3 x 2,5 metri, restul de 1,6 x 1,6 metri. A fost amenajat și un spațiu de joacă/ plimbare pe o suprafață de aproximativ 17 x 7 m. Amplasamentul este racordat la utilități și este împrejmuit cu plasă bordurată. Amenajarea acestui spațiu a costat 372.253,17 lei, din care 370.414,87 lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Bihor. 

Amplasamentul este gestionat de personalul propriu al primăriei, instruit de Administrația Domeniului Public Oradea (ADP). Consiliul Județean Bihor a achiziționat o autoutilitară pentru capturarea și transportul animalelor. În fiecare zi de vineri a săptămânii, patrupedele fără stăpân sunt preluate și adăpostite de ADP Oradea.

Primăria Aleșd va organiza în următoarea perioadă o campanie de sterilizare pe raza orașului, proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marți, 19 aprilie. A fost prevăzut un buget pentru sterilizarea a aproximativ 200 de câini.

Distribuie informația
Alte știri