Primii pași pentru realizarea noului pasaj subteran de la intersecția străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu

În scopul fluidizării și descongestionării traficului din Oradea, s-a propus realizarea a mai multor coridoare de mobilitate. Unul dintre acestea este „Coridor de mobilitate Tudor Vladimirescu-Meșteșugarilor”, care presupune realizarea unui pasaj subteran la intersecția dintre B-dul Decebal și strada Tudor Vladimirescu, lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație, un pasaj subteran la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, asigurarea a patru benzi de circulație pe strada Lăpușului, respectiv un pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor peste drumul de centură (strada Ovid Densusianu) și calea ferată.

În acest sens, în ședința Consiliului Local din data de 31 ianuarie, a fost aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici rezultați din varianta recomandată de proiectant, respectiv a coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local.

„Banda de circulație care va fi din zona centrală, de lângă Primărie, pe strada Tudor Vladimirescu, pe strada Meșteșugarilor va da direct în drumul de legătură dintre Oradea și autostradă și va traversa trei pasaje.  Un pasaj în zona străzii Meșteșugarilor, care va trece peste șoseaua de centură și peste calea ferată, care a fost prins în proiectul drumului expres Oradea-Arad, un pasaj între Tudor Vladimirescu și zona Meșteșugarilor pe sub strada Oneștilor, care a fost aprobat în ședințele anterioare ale Consiliului Local, și pasajul de la intersecția străzilor Decebal cu Tudor Vladimirescu.

De la B-dul Decebal până la centură, toată această stradă va fi transformată în stradă cu patru benzi. Se va construi acest pasaj și se va construi un pasaj pietonal care va fi dotat inclusiv cu lift. Cred că este necesară această investiție”, a precizat primarul Florin Birta.

  • Valoarea totală a investiției este de aproximativ 70 de milioane de lei fără TVA.
  • „La intersecția străzilor Decebal cu Vladimirescu, pe ambele părți, vor trebui făcute anumite achiziții sau exproprieri pentru a putea construi acest pasaj. Am avut discuții cu proprietarii acelor spații și, de principiu, cred că ne vom înțelege să le cumpărăm, așa cum am încercat să facem în ultimul timp și să nu expropriem pentru a reușit să construim acest pasaj”, a mai punctat primarul Florin Birta.

Prin varianta recomandată de către proiectant, respectiv lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație și executarea pasajului denivelat la intersecția cu bulevardul Decebal, va fi descongestionat traficul în zonă și va fi sporită siguranța circulației rutiere.

Se va realiza relocarea rețelelor de utilități: apă, energie electrică, gaze naturale, comunicații, canalizare menajeră și pluvială.

Distribuie informația
Alte știri