Primul Centru de servicii suport în oncologia pediatrică din România, deschis la Oradea

Asociația Lumea lui Iannis anunță demararea ALI CITY CAMP – tabără urbană pentru copii oncologici, adică primul Centru de servicii suport în oncologia pediatrică din România.

Asociația Lumea lui Iannis își diversifică astfel serviciile și va continua misiunea începută acum patru ani de a sprijinii copii oncologici și familiile acestora atât pe durata tratamentului cât și în post cură.  Înființarea unui astfel de centru este mai mult decât necesară deoarece pacienții care primesc un diagnostic oncologic au nevoie de consiliere psihologică pentru a accepta diagnosticul și a urma tratamentul, au nevoie să petreacă timp de calitate împreună cu alți copii cu un diagnostic similar, nu doar în spital ci într-un spațiu care să le ofere siguranță, să le stimuleze creativitatea și să îi ajute să își continue viața. Părinții acestora au de asemenea nevoie de sprijin pe toate planurile pentru a fi suport copiilor.

În cadrul Centrului de aproximativ 1000 mp se vor desfășura activități de tip after school,  kinetoterapie, supraveghere specializată, consiliere în nutriție, consiliere psihologică și juridică, activități ludice și de socializare, grupuri de suport pentru copii și părinți etc. Micul pacient ajuns în Oradea va beneficia atât de cazare gratuită împreună cu familia lui cât și de transport gratuit oferite de Asociația Lumea lui Iannis.

Centrul este situat pe strada Mihail Kogălniceanu nr.25 în clădirea oferită în folosință gratuită de către Fundația Dan Dorel cu participarea Clubului Lions din Oradea.

Pentru a putea demara activitățile este însă nevoie de implicarea întregii comunități.

„În data de 20.05.2022 ora 19 avem plăcera să vă invităm la Casa Tineretului din Oradea, strada Cazaban nr.49, unde va avea loc spectacolul caritabil „Matemagica”, un spectacol pentru întreaga familie, susţinut de Şerban Borda. Fondurile strânse vor susţine dotarea Centrului de servicii suport în oncologia -Ali City Camp Tabăra urbană pentru copii oncologici. La finalul serii invitaţii se vor putea îndulci cu prăjituri pregătite în scop caritabil de mămici implicate în susţinerea activității organizației.

Cei care nu pot să ajungă la spectacol, dar doresc să doneze pentru dotarea Centrului de servicii suport în oncologia pediatrică din România o pot face în contul RO61INGB0000999908950682 COD SWIFT: INGROBU.

Informatii de suport

Asociația Lumea lui Iannis este o organizație neguvernamentala, înființată în 2017 din experiența directă a noastră ca și părinți de copil diagnosticat oncologic, care au fost nevoiți ca timp de 1 an să doarmă pe holuri, pe scaune prin spital și care au avut norocul fantastic de a găsi rezolvarea problemelor într-un program similar în Roma, Italia. Astfel am văzut utilitatea și nevoia unui astfel de sprijin și în România, în orașul nostru natal Oradea.

Organizația este înscrisă în registrul asociațiilor și fundațiilor cu nr. 25052/A/2017, și este furnizor acreditat de servicii sociale – nr. 4018/28.08.2018

Asociatia Lumea lui Iannis. Sediul social Bihor, Paleu, nr. 1107, www.lumealuiiannis.com, office@lumealuiiannis.com, facebook: Casa de langa spital. Pentru comunicări ulterioare, 0773879261- Mădălina Maiorescu

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri