Primul City Break Festival, la Oradea. Bugetul e de aproximativ 1 milion de euro

Foto: esky.ro

Timp de 3 zile, la finalul lunii august-început de septembrie, Cetatea din Oradea va deveni comoara nedescoperită a muzicii bune și a entertaiment-ului din România. Muzică din toate colțurile lumii, indie pop, jazz și muzică modernă (electronică) vor fi prezentate pe cele 3 scene. Si asta la primul Festival Internaţional de Muzică, unicul desfăşurat în timpul zilei din ţară.

„La prima ediție ne propunem să atragem peste 5000 de participanți din care peste 65% să fie în categoria de vârstă 24-45 ani din Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Debrecen, Budapesta Satu-Mare, Zalău,  București, Sibiu, Brașov, utilizatori activi ai canelelor de social media, persoane cu venituri medii și peste. Festivalul de la Oradea nu este doar un festival de muzică ci un City Break Festival, care va promova și vinde nu doar un bilet de festival ci și un oraș cu adevărat turistic”, spune Mihai Jurcă, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) .  

Bugetul evenimentului va fi de aproximativ un milion de euro, din care Primăria Oradea a alocat 2.090.000 lei (435.000 euro), buget pentru contractarea artiştilor şi toate cheltuielile aferente acestora. Diferenţa de bani va fi atrasă din sponsorizări, parteneriate şi vânzarea de bilete sau activitatea economică din festival.

Mihai Jurcă a precizat că au fost stabilite, până în prezent, cinci contracte cu mari artişti din străinătate.

Alte știri