Primul client al Hotelului din Cetatea Oradea este un suedez – VIDEO

Jan Podilă, patronul complexului hotelier President din Băile Felix, a avut curajul să riște să ia în administrație pe următorii cinci ani hotelul din Cetatea Oradea, realizat în cadrul celei de-a doua etape a proiectului „Reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea în vederea introducerii în circuitul turistic. CETATEA ORADEA, CENTRU MULTICULTURAL ŞI MULTICONFESIONAL, proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Pentru administrarea hotelului a fost organizată o licitaţie publică deschisă în data de 24 mai 2016, la care au participat doi ofertanţi: S.C POD SERV COM S.R.L  cu oferta de 6087,81 lei +TVA şi S.C METSALT IMPEX SRL – cu oferta de 7775 lei +TVA, oferă care a fost respinsă pentru că ofertantul nu a prezentat documentele justificative care să dovedească dovada funcţionării în domeniu de cel puţin 1 an de zile (unitate de cazare).

Miercuri, 14 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a hotelului din incinta cetăţii şi a cafenelei aferente. La eveniment au participat reprezentanţii Primăriei Oradea, respectiv Gabriela Arghiroiu – şef Serviciu Management Cetatea Oradea şi Dumitru Sim – manager al proiectului de reabilitare a Cetăţii, dar şi Jan Podilă şi Adrian Martin – reprezentanţii S.C POD SERV COM S.R.L, ultimul dintre aceștia fiind cel care va conduce hotelul.

„Suma lunară pe care administratorul hotelului o plăteşte nu reprezintă o chirie, ci o contribuţie la cheltuielile de administrare ale Cetăţii Oradea. Este binevenită deschiderea acestui hotel, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni a existat o creştere semnificativă a numărului de turişti, în luna august peste 5000 de turişti vizitând Cetatea”, a menţionat  Gabriela Arghiroiu.

 

Jan Podilă, director S.C POD SERV COM S.R.L şi membru în Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR), a mărturisit că „Pentru noi, preluarea în administrare a acestui hotel a fost o provocare. Eu îmi doresc promovarea turismului bihorean, alături de APTOR participăm la toate târgurile unde promovăm şi Cetatea Oradea, care trebuie să devină un important reper turistic. Deoarece în Băile Felix vin turişti din foarte multe zone, ne dorim să îi atragem pe cât mai mulţi aici, în Cetate, dar pentru asta trebuie să avem aici cât mai multe programe şi evenimente. Vizitatorii trebuie să ştie că atmosfera din Cetatea Oradea este foarte plăcută, că este o zonă liniştită şi foarte aproape de centrul oraşului.”

Suprafața Hotelului Cetăţii este de 1440 mp şi este format din Corpul D cu 11 camere şi Corpul E cu 6 camere. Totodată, hotelul dispune de 80 mp de terasă, spaţiu tehnic la subsol, spaţiu de preparare şi servire a micului dejun, cafe bar şi depozite, dar şi 2 săli de conferinţe. Administratorul hotelului va pune la dispoziţia Municipiului Oradea, cu titlu gratuit, un număr de 3 camere în vederea cazării artiştilor cu care Primăria are parteneriate de colaborare. Preţurile sunt de 30 euro/noapte pentru o cameră single, 35 euro/noapte pentru o cameră dublă şi 50 de euro/noapte pentru un apartament, micul dejun fiind inclus. Camera cu cea mai mică suprafaţă este de 20,5 mp, asta în condiţiile în care suprafaţa camerelor la un hotel de 4 stele trebuie să fie de minim 18 mp…

În final, directorul hotelului, dl Adrian Martin, a spus: „Astăzi vom avea primul vizitator. Este vorba despre un suedez. Îmi place să cred că azi, nu numai că inaugurăm un hotel, dar şi un brand. Ne dorim ca aceasta să fie prima locaţie exterioară pentru turiştii care vin în Băile Felix”.

Începând cu 1 ianuarie 2017, în Cetatea Oradea se va deschide şi o Casă a căsătoriilor, ce va contribui la creşterea numărului de vizitatori și, implicit, de clienți pentru proaspătul hotel inaugurat.

Distribuie informația
Alte știri