Primul concert al stagiunii estivale al filarmonicii se mută în sala Enescu-Bartok

Filarmonica orădeană deschide stagiunea estivală în această seară de la ora 20, în sala de concerte. Concertul vocal simfonic se mută din Amfiteatrul Cetății Oradea, din cauza avertizării meteo, care anunță furtună și ploaie pentru această seară.

Programul și invitații rămân aceeași. Dirijorul David Crescenzi va conduce corul și orchestra filarmonicii, alături de soprana Veronica Anușca și tenorul Marius Vlad Budoiu prin pagini celebre din opera italiană (Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizzeti, Ruggero Leoncavallo, Pietro Mascagni) și franceză (Georges Bizet, Charles Gounod) , dar și prin operetă vieneză (Franz Lehar).

Dirijorul David Crescenzi este o prezență cunoscută pe scenele lirice europene în ultimii 20 de ani. Este colaborator al principalelor opere din România, iar din 2008 director artistic al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Dirijează cu precădere operă și muzică vocal-simfonică din repertoriul italian, dar și francez și german.

Soprana Veronica Anușca se mișcă cu lejeritate între muzica vocal-simfonică și operă, de la perioada barocă până în contemporaneitate. Tenorul Marius Vlad Budoiu este o prezență îndrăgită pe scena orădeană, un solist solist complex și carismatic.

Concertul din această seară va avea loc de la ora 20. Din cauza interesului scăzut față de a doua reprezentație, concertul programat pentru mâine seară a fost anulat. Biletul costă 35 de lei și poate fi achiziționat și înainte de începerea concertului, de la casieria filarmonicii.

Din cauza condițiilor de pandemie, la intrarea în sală se va măsura temperatura corpului fiecărui spectator. Masca la purtător este obligatorie.

Daniela Stoica 

Distribuie informația
Alte știri