Primul decan al Facultății de Drept din Oradea a încetat din viață

Foto: crisana.ro

Steagul negru a fost arborat la Facultatea de Drept în memoria fostului decan, Ovidiu Țincă. Acesta a încetat din viață luni, 20 ianuarie, din cauza unui infarct, la vârsta de 79 de ani.

„Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea se desparte de primul ei decan – profesorul universitar Ovidiu Ținca, trecut la cele veșnice în mod neașteptat. Profesorul Ovidiu Ținca a avut o contribuție decisivă la reluarea învățământului superior juridic și înființarea Facultății de Drept, din Oradea. Personalitate puternică, a modelat colectivul și evoluția facultății și va rămâne în memoria noastră ca o parte a istoriei Dreptului orădean, și nu numai. Contribuțiile sale științifice în domeniul Dreptului European și al Dreptului Muncii vor rămâne referințe ale juriștilor din România”, a scris colectivul Facultății, pe pagina instituției. 

Înainte de Revolutie, Ovidiu Ținca a fost șef adjunct al Securităţii Bihor şi şef de serviciu al Securităţii Cluj. În 1995 a fost reactivat de Virgil Măgureanu, pe atunci director al SRI, şi instalat la comanda Centrului Operativ Zonal SRI. Între 1992 și 2004 a fost decan al Facultății de Drept a Universității din Oradea.

Înmormantarea are loc miercuri, 22 ianuarie, ora 14, la Capela Haşaş din Cimitirul Rulikowski.

Alte știri