Primul medicament împotriva cancerului, cu tehnologia ARNm, ar putea fi lansat în 2026

Laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile inovatoare împotriva COVID-19, a indicat miercuri, 20 martie, că îşi propune comercializarea unui prim medicament împotriva cancerului în 2026, în principal graţie tehnologiei ARN mesager (ARNm), informează AFP.

BioNTech lucrează în prezent la mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice. În total, laboratorul speră să obţină autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030, precizează comunicatul.

Terapiile la care lucrează aceste companii nu vizează lupta directă împotriva celulelor canceroase, ci stimularea sistemului imunitar al pacienţilor, astfel încât aceştia să poată lupta împotriva cancerului.

Una dintre provocări este de a face faţă „eterogenităţii şi variabilităţii” cancerelor, care diferă de la un pacient la altul, prin combinarea „diferitelor mecanisme de acţiune”, a explicat BioNTech.

Laboratorul american Moderna, unul dintre rivalii BioNTech, speră ca vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, aflat în prezent în faza de testare, să fie aprobat din 2025.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri