Premieră europeană! Un muzeu de artă din România îşi lansează propriul parfum

Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi muzeu din România şi totodată primul din Europa de sud-est, îşi va lansa propriul parfum vineri, 24 noiembrie, chiar în curtea palatului care găzduieşte muzeul, în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului Sibiu, informează un comunicat de presă.

Muzeul sibian va avea propriul parfum, în două variante – pentru femei şi bărbaţi. Cel masculin va purta numele Brukenthal, după cel al fondatorului instituţiei, baronul transilvănean în memoria căruia a fost creat, iar cel feminin – pe al soţiei sale, Sophia.

„Parfumul Brukenthal este o călătorie olfactivă în lumea rafinată a lui Samuel von Brukenthal, captând esenţa personalităţii sale complexe şi a gusturilor sale variate. Un parfum inspirat din Sophia Katharina von Brukenthal evocă eleganţa şi rafinamentul secolului XVIII. Un parfum floral şi pudrat, ce inspiră puritate, încorporează note de gardenie şi flori de portocal”, se arată în comunicat.

Managerul muzeului sibian, Alexandru Constantin Chituţă, susţine că Brukenthal este primul muzeu de artă din Europa care va avea un parfum propriu.

„Am această idee de peste 5 ani de zile. Eram şeful secţiei Marketing în aceea vreme la Brukenthal şi am discutat cu mai multe cunoştinţe pentru a realiza un asemenea produs. Am avut bucuria să avem aici la Sibiu o companie care face asemenea produse – Matca, şi pe doi oameni minunaţi, Georgiana şi Sebastian. Matca e singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din judeţul Sibiu, iar lucrul acesta pentru Muzeul Naţional Brukenthal este şi o garanţie a calităţii, dar şi un sprijin pe care instituţia noastră îl asigură companiilor mici şi mijlocii. După mai multe discuţii, am creionat cum ar trebui să fie nuanţele, iar apoi sticluţa şi cutia, ambele importate din străinătate. Este un nou produs de brand. Muzeul Naţional Brukenthal este primul muzeu cu un asemenea brand”, a precizat directorul Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri