Primul oraş din lume care va impune taxă de intrare

Foto: stirileprotv.ro

Începând cu 16 ianuarie 2023, vizitatorii Veneţiei vor trebui să plătească pentru privilegiul de a intra în oraș. Taxa de intrare se va aplica în centrul istoric al Veneţiei şi pe următoarele insule: Lido di Venezia, Pellestrina, Murano, Burano, Torcello, Sant’Erasmo, Mazzorbo, Mazzorbetto, Vignole, S. Andrea, La Certosa, S. Servolo, S. Clemente şi Poveglia.

Oraşul este pe cale să devină primul oraş din lume în care se va percepe o taxă de intrare. Data de lansare a fost anunţată vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către consilierul pentru turism al Veneţiei, Simone Venturini.

Autorităţile au numit noua măsură o „mare revoluţie” şi o soluţie pentru problema turismului excesiv cu care oraşul lagună se luptă de zeci de ani. Costul biletului va varia de la un minim de trei euro până la 10 euro.

Preţul nu va fi fix, ci va varia în funcţie de numărul de vizitatori: Cu cât mai multe cereri de intrare, cu atât mai mare va fi costul, relatează CNN.

Scopul, a explicat Venturini, nu este de a „închide oraşul”, ci de a-i determina pe oameni să îşi rezerve prezenţa pentru a reduce „vârfurile turistice”.

„Veneţia este un oraş viu şi trebuie să rămână aşa”, a spus Venturini.

Alte știri