Primul român care a ajuns la Academia Ajax a împărţit cadouri pentru copii. E orădean

La tradiţionalul eveniment “Vine Moşul la Viitorul”,de la Zalăau a fost prezent Richardo Farcaş, un fotbalist de 17 ani care a devenit în vara acestui an campion al Olandei cu echipa de juniori a clubului Ajax Amsterdam.

Orădeanul a fost transferat la clubul din Tara Lalelelor în vara anului 2016, fiind primul român care a ajuns la Academia Ajax.
Richardo Farcaş este şi căpitanul echipei naţionale Under 18 a României, selecţionată antrenată de Florin Bratu.

”Am plecat de la 14 ani de acasă, iar în prezent sunt la Academia Ajax. Sunt mândru că pot să reprezint țara mea în străinătate. Vreau să vă spun vouă copiilor că trebuie să fiți serioși, să credeți în voi și să veniți cu plăcere la antrenamente. Cu siguranță dacă veți face toate aceste lucruri veți ajunge unde v-ați propus. Nu sunt în măsură să vă dau sfaturi. Nu am fost foarte talentat când am fost mic, dar am reușit și datorită tatălui meu, căruia îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Am fost serios, munceam la antrenamente și stăteam ore întregi pe teren. Nu eram atât de talentat și vroiam să ajung acolo sus, la națională”, a spus Ricardo Farcaș.

Alături de românul de la Ajax Amsterdam, la evenimentul de sâmbătă au mai fost prezenţi patru foşti componenţi ai clubului Viitorul: Alex Băican (CFR Cluj), Adrian Micaş (Universitatea Cluj), Bodiş Norbert (Balmazujvaros) şi Daniel Pop (Gaz Metan II Mediaş).

Distribuie informația
Alte știri